Inspiration & Solution

www.

HOME

4D MOZI- SZIMULÁTOR

ELÉRHETŐSÉGÜNK

CNC GÉPEK  

EGYEDI GÉPEK  

MIKROKONTROLLEREK-SZOFTVEREK

MODELLEK

A géptervezési  tevékenység összetett művelet. A műszaki  alkotás létrejöttét egyéni igény , vagy új műszaki ötlet előzi meg. Az igényelt vagy elképzelt gyártmányt, technológiát  meg  kell tervezni, megfelelő anyagokat kell hozzá választani, létre kell hozni a lehetőleg  magas szinten automatizált technológiát , ha kell a gyártóberendezést, mindezt környezetbarát,  energiatakarékos módon. Az így létrehozott terméket értékesíteni kell, majd általában  be kell illeszteni egy nagyobb rendszerbe, amellyel összhangban kell működnie, végül gondoskodni kell a kellően automatizált üzemeltetésről, karbantartásról, meghibásodás  esetén diagnosztizálásról és javításról. Az egész tevékenységet a piac értékítélete minősíti, ezért a piackutatástól az értékesítésig a konstruktőr állandóan használja közgazdasági ismereteit, azaz vállalkozási és  marketing tevékenységet végez, kellő informatikai ismeretekre támaszkodva.  Első lépés rendszerint a gyártmányban lezajló műszaki, fizikai folyamatok feltárása.  Ezek gyakran széleskörű kutatómunkát igényelnek. Az ehhez szükséges matematikai,  fizikai ismeretek, modell-alkotás, szimulációs eljárások a  szaktudásunk  folyamatosan fejlesztett alappilléreit képezik. A  következő lépcsőfok a gyártmány megtervezése, akár klasszikus módon rajztáblánál, akár korszerű, számítógéppel segített tervezési módszerekkel.  A tervezéssel  párhuzamosan kell gondoskodnia a konstruktőrnek az egyes alkatrészek anyagának megválasztásáról és a gyártás módszeréről, a technológiáról is. Az anyagtudomány és a  gyártástechnológia minden fontos területét megismerve és vizsgálva segítjük elő a gyártmányfejlesztést. A korszerű konstruktőri tevékenységre jellemző az automatizálás, informatika, elektronika egyre növekvő szerepe. A gépek és a berendezések  auto-matizálása és irányítástechnikája, a számítástechnika-informatika és az elektrotechnika-elektronika-mechatronika ismerete alappillére működésünknek. A korszerű és hatékony munkavégzé-sünk hatékonyságát nagymértékben növeli informatikai eszközök már nem csak felhasználói szintű ismerete. A számítógépes  tervezési  dokumentáció elkészítésével kezdődik az egyedi gép gyártása.

Ha Önnek hiányzik egy technológia, vagy egy gép, mellyel gyorsabbá, könnyebbé, olcsóbbá tenné saját termelését, akkor keresse meg  cégünket ! Egy rövid konzultáció után kidolgozzuk ajánlatunkat , a technológia, gép, berendezés megvalósításáról. Ha megfelelő Önnek az árajánlatunk, a gyártási vagy fejlesztési szerződés megkötése után, szoros  kapcsolattartás mellett elkészítjük a technológia vagy gép műszaki terveit, és ennek elogadása után legyártjuk a szükséges gépet, vagy kidolgozzuk a technológiát.

 

 

 

Az ötlet  kidolgozása és a tervek elkészítése után jöhet a megvalósítás.  A tervek elkészítése után  a  gyártáshoz szükséges technológia  kimunkálása következik. Megtervezzük a gyártás folyamatát, beszerezzük ez esetlegesen  szükséges szerszámokat, segédanyagokat, néha még gépet is tervezünk mellyel  egyszerűbbé, gyorsabbá , pontosabbá tesszük munkánkat.  Miután összeállt a technológiai  lánc, elkezdhetjük a gép első prototípusának gyártását.

A gyártmány fejlesztését a saját, jól felszerelt kísérleti műhelyünkben végezzük. A lemezmunkáktól a TIG,WIG , MIG MAG hegesztőgépeken át a plazmavágóig,a klasszikus forgácsolástól a CNC forgácsoláson át a felületkezelésig, elektrosztatikus porszórásig  minden szükséges technológia a rendelkezésünkre áll.

 

Az első prototípust , munkamodellt  a technicus terminus-ban  csak  "deszkapéldánynak" hívjuk. Sok éves tapasztalaunk az egyedi gépek gyártásának terén bebizonyította, hogy mindenképpen szükséges ezen példányoknak legyártása, hogy alapszintű méréseket, megfigyeléseket elvégezhessünk rajta, melynek kiértékelése nagymértékben segíti a következő, már majdnem kész, és jól működő gép elkészítését. Ez a második fázisban elkészült gép  eredményeiben már igen közel áll a végleges géphez berendezéshez, de  tartós üzemszerű vizsgálatot ,  az esetleges hiányosságokat ezen példányon tudjuk elvégezni,feltárni.Ezen tesztek alapján elkészül a végleges gép. Az elkészült gépet tartós üzemi tesztnek vetjük alá, ismételten ellnőrizzük a gép paramétereit, a biztonsági elemek működését. A általunk elvégzett üzemi próbák alapján elkészül a gépről a gépkönyv, használati utasítás, balesetvédelmi utasítás. A berendezéseinket a gépbiztonségról szóló törvény szerint tervezzük és gyártjuk ezért mint gyártó, elkészítjük a gép CE  gyártói tanusítását.

2012 év elején egy magyarországon működő japán autóipari beszállító cég megrendelésére fejlesztettük ki ezt a három hengeres  szállítószalagos gáztalanító prést, mellyel a poliuretán  szivacs ülések ceélláinak gáztalanítását végzik. A fejlesztést három igen rossz minőségű fénykép alapján és néhány skicc alapján  kezdtük el.  A prést három hónap alatt fejleszettük ki és szállítottuk le a megrendelőbnek.

A három 400mm átmérőjű henger és a szállító szalg egyenként változtatható sebességű és nyomatékú hajtáslánccal lett ellátva.A berendezés 4m hosszú és 2m szélességű, súlya cca 3 tonna.

EGYEDI GÉPEK  

Egyedi gépek, technológiák  fejlesztése