Inspiration & Solution

www.

HOME

4D MOZI- SZIMULÁTOR

ELÉRHETŐSÉGÜNK

CNC GÉPEK  

EGYEDI GÉPEK  

MIKROKONTROLLEREK-SZOFTVEREK

MODELLEK

Mikrokontrollerek - Mikrovezérlők programozása

Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk  mikrovezérlők programozásával , egyedi vezérlési feladatok megoldásával.

 

"A mikrokontroller vagy mikrovezérlő egyetlen lapkára integrált, általában vezérlési feladatokra optimalizált cél-számítógép. A mikrokontroller egy mikroprocesszor kiegészítve az áramköri lapkájára integrált perifériákkal. Manapság sok hétköznapi használati eszközben mikrokontroller lapul a digitális hőmérőtől az autónkon át akár a gyorséttermi ajándék játékig. Régebben mikroprocesszor-típusokat használtak a vezérlési feladatok elvégzésére. A mikroprocesszor használatakor a szükséges perifériák miatt további integrált áramköröket (IC) kellett beépíteni. Az áramköri technológia fejlődésével egyre több perifériát az IC-tokba lehetett integrálni, így alakult ki a mikrokontroller, nagyon tömör áramkört eredményezve.

Költséghatékonyan képes ellátni egyszerű, kis számítási teljesítményt és operatív tárat igénylő műveleteket. A tervezés során törekszenek rá, hogy minél kevesebb járulékos alkatrésszel lehessen megoldani a feladatok legszélesebb skáláját amellett, hogy az eszköz fogyasztását, méretét és költségét minimalizálják. Ezt a IC lábainak multiplex felhasználásával és beépített perifériákkal érik el. Az áramköri tok lábai programozhatóan kapcsolódnak a belső perifériák ki-bemeneteihez, vagy a mikrokontroller programja direktben beállíthatja/ beolvashatja őket. A mai (2013) tipikus mikrokontroller 1-100 MHz órajelen fut, 100 byte-500 kByte flash programtárat, és tucat Byte-tól néhány 100 kByte-ig terjedő méretű RAM memóriát tartalmaz. Tipikus tápfeszültségük 1,8 V...3,3 V...5 V, maximális áramfelvételük 100 mA tartományban van, a tokozás lábszáma 8 és néhány száz láb közötti. A belső adatméret alapján 8, 16 és 32 bites mikrokontrollereket különböztethetünk meg.

A mikrokontrollereket általában real-time (valós-idejű) feladatokra használják, ahol valamilyen környezeti jelzésre nagyon rövid időn belül (általában ezred-másodperceken belül) reagálni kell. Általában nincs operációs rendszerük, hanem az adott cél-feladatra készített program fut a mikrokontrollerben."*

* Forrás: Wikipédia

Néhány megvalósított fejlesztésünk...

 

Forgácsológépekre utólag felszerelhető minimálkenő berendezés.

A minimálkenő olajat  a NOGA cég által gyártott Cobra egység

juttatja el a forgácsoló szerszámra, a vezérlő egység  a szükséges pneumatikus nyomást , a megfelelő adagolás- szünet idővel biztosítja.

Az egységen beállítható az adagolási idő hossza 0.01-100sec és a szünte időtartam 1-1000 sec időtartamban. Az egység egy 12V-os 3/2-es pneumatika szelepet vezérel.

NOGA minimálkenő

vezérlése mikrokontrollerrel.

 

 

Programozható számláló méter, darab számlálásra, vezérlelt kimenet, programozható időzítéssel.

 

 

A mikrokontrolleres vezérlő forgó jeladó  és egyéb más eszközök jeleit képes fogadni. Beépített előosztó rutinja segítségel könnyen kalibrálható különféle átmérőkhöz, darabszámokhoz. Két kijelzővel rendelkezik az alsón a beállított érték, a felső kijelzőn a számlált érték látható. A beállított érték elérése egy jelet generál a kimeneten, melynek hossza 1ms és 1000s között programozható. A kimenet aktív állapotában is számlál az egység, így a késleltetés nem befolyásolja működését. Hangjelzés vagy egyéb más kimeneti egység (pl. vágóegység)  működtetésére is alkalmas.

Alsó-felső fűtőlapos szilikongumi hőprés vezérlése hőfokszabályzóval, kétkezes indítással.

 

 

A mikrokontrolleres vezérlő szilikon hőprés préselési folyamatának vezérlésére, időzítésére, automatikus és manuális működtetésére.

A rendszer az alsó és felső fűtőlapok hőfokszabályzását is elvégzi 20-300 Celsius fok között. Munkavédelmi szabályokat figyelembe véve kétkezes indítást biztosít. 

Három 16 karakteres kék LCD kijelzőn jeleníti meg a mért és kijelzett értékeket  és szöveges figyelmeztetéseket.

MIKROKONTROLLEREK-SZOFTVEREK

MIKROKONTROLLEREK-SZOFTVEREK

MIKROKONTROLLEREK-SZOFTVEREK