Inspiration & Solution

www.

HOME

4D MOZI- SZIMULÁTOR

ELÉRHETŐSÉGÜNK

CNC GÉPEK  

EGYEDI GÉPEK  

MIKROKONTROLLEREK-SZOFTVEREK

MODELLEK

4D MOZI SZÉKEK 

SZIMULÁTOR PLATFORMOK

 

A 3D moziknál magasabb élményt nyújtanak a 4D mozik. A cégünk által fejlesztett három szabadságfokú ( 3DOF) székekben a nézők a valóságban élhetik meg a film történéseit. Az általunk preferált egy személyes platform sokkal nagyobb szabadságot enged a realitásnak, mint a több üléses mozgó nézőterek.  Az általunk fejlesztett ülés X,Y,Z irányban is képes elmozdulni, tehát a jobbra, balra mozog ,illetve süllyedésre és emelkedésre is képes, természertesen interpolált mozgással. A székek mozgatását, illetve a járulékos vezérlési feladatokat egy  Motion Controller számítógép végzi, mely biztosítja , hogy a film vetítése és a mozgások összhangban legyenek. Magyarországon cégünk fejlesztett, gyártott és telepített először ilyen 4D székeket az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontjában. Link

 

Sokan felteszi a kérdést , hogy az ismert 3 dimenzión túl hogyan lehet negyedik, vagy ötödik dimenzió is, mely a mozik elnevezésében nyilvánul meg. Természetesen nincs  újabb tér dimenzió az ismert három dimenzión túl, a térhatású mozik esetében  a 3D felett lévő szám az attrakciók számára utal, a negydik dimenzió például a mozgás  az ötödik hatodik dimenzió az érszékszervekre gyakorolt  hatások, például szél, vízpermet, szagok, kigyó effektus a lábnál, vibrátorok vagy infrahang sugárzók a székben az ülés alatt vagy a deréktájnál.

 

 

 

 

Technikai adatlap PDF letöltése (angol)

A rendszer szabadon továbbfejleszthető szimulátorok építéséhez, jelenleg már számtalan olyan jétékprogram áll rendelkezésre, melyből a telemetrikus adatok elérhetőek, ezáltal lehetőséget nyújtanak egy megfelelő interfész segítségével a platform három tengelyes mozgatásához.

 

Az alábbi Youtube videóban egy hasonló rendszert láthatunk.

2007-

2010

2016 szeptember elsején adták át a  szolnoki RepTár repülőmúzeumot, melyben  helyet kapott egy egyedülálló 18 fős 4D mozi is. E mozinak  speciális sajátossága, hogy nem vetített képpel működik, hanem egy speciális szoftver segítségével  VR sisakban  láthatjuk  a filmet. Mivel a VR sisakban látott  film  360 fokos felvételt tartalmaz  így tulajdonképpen a 3 szabadságfokban mozgó ülések szimulátorrá alakulnak át. A moziba telepített székeinknél legújabb  V.2. digitális rendszerünket alkalmaztunk. A székek  a mozgást vezérlő  streamet egy LAN-DMX rendszeren  keresztül kapják a szervertől.

ÚJ FEJLESZTÉSÜNK :

2016  SZOLNOK - REPTÁR  4D MOZI

4D MOZI- SZIMULÁTOR

SZIMULÁTOR PLATFORMOK

BÉRELHETŐ RENDSZEREK

A komplett 4D mozgószékes mozirendszereken kívül  3DOF szabadságfokú székeink , platformjaink alkalmasak egyedi szimulátorokhoz, játékokhoz.  Rendelkezünk szabadon telepíthető rendszerekkel, melyeket vállalati rendezvényekre, kongresszusokra, családi napokra ,telepítéssel, üzemeltetéssel bérbe adunk.

Az új V2-es elektronikus digitális szervorendszerünk rendszerünk a fejlett vezérlésnek és visszacsatolásnak köszönhetően

igen finom mozgásokra képes, mely igen nagy dinamikával is párosul. az ülésen EVO versenyautó ülések, igen tartós műbőr borítással, mely megkönnyíti a rendszer tisztán tartását. A platformok  porszórt acél lemez vázzal és burkolattal készülnek,

mely megfelelő szilárdságot és tartósságot biztosít meg extrém körülmények közt. 

Rendszer az ipari megmunkálóközpontoknál is  használt nagy tartósságú harmonika burkolatot is kapott, mely könnyen karbantartható, elhasználódás esetén könnyedén cserélhető.

A rendszer egy fázisú 230V 50Hz vagy három fázisú 3x400V  50Hz  elektromos betáplálással is választható. A székek felszerelhetőek 3D megjelenítésre képes monitorokkal, melyek a  szék mozgását  követik, vagy stabil monitorral illetve 3D projektorokkal. Amennyiben szimulátornak használjuk a platformokat, el tudjuk látni a szükséges kezelőszervekkel, pl. botkormány, kormány, pedálok stb.

 

 

 

2010-2016

2016

 

Kérdése van, érdekelnék az az árak és a fizetési kondíciók ?

HÍVJON MOST !

30-386-9150

Munkanapokon 9-17 óra között fogadjuk hívását !